Rozvoz objednaného zboží je každý čtvrtek a pátek pro objednávky zaslané do středy do 9:00 hod. ráno. Objednávky uzenin, chlebů a těstovin prosím provádějte do úterý 19:00 hod. večer. Děkujeme

NAŠI FARMÁŘI A VÝROBCI

 

dvůr_maso

 

FARMA PANA PROCHÁZKY SEMICE

Rodina Procházkova hospodaří v obci Semice již 5 generací. Veškerá zelenina je pěstována v systému integrované produkce, což je systém řízené výroby, která omezuje vstupy pesticidů a hnoji v do porostu. Firmy, které pravidla tohoto systému dodržují, jsou sdruženy ve Svazu pro IPZ (integrované pěstování zeleniny), který pracuje v rámci profesní organizace zelinářů ZUČM (Zelinářská unie Čech a Moravy). Jsme aktivně zapojeni do práce této organizace, majitel firmy je předsedou Svazu pro IPZ.

 

FARMA MOCHOV

Česká firma s českým kapitálem a poctivou českou zeleninou, pěstovanou v nejkvalitnějších půdách v Polabí.

Při pěstování uplatňují moderní pěstitelské i sklizňové postupy šetrné k životnímu prostředí, zejména systém správné zemědělské praxe Cross-Compliance a systém pěstování IPZ. Celá výměra obhospodařovaných ploch je pod závlahovým systémem.

Pro naše zákazníky zajišťují tu nejvyšší kvalitu, což potvrzuje i získání certifikátů GLOBALGAP, HACCP a získání značky KLASA.

 

SANTANA ČESKÝ BROD

Firma se již od roku 1995 zaměřuje na obchod s českými jablky a hruškami. Dále se podílí na dovozu kvalitní exotické plodiny z celého světa. Nabídku sortimentu neustále rozšiřuje o zajímavé produkty, klade velký důraz na čerstvost a kvalitu nabízených produktů.

 

FARMA SELETICE

Sváteční dobroty, které pro vás v Seleticích výhradně z vlastních surovin každý den připravují, jsou nevšedním zážitkem. Denně čerstvé mléčné výrobky a uzeniny a především  jejich přísné zásady, které dodržují, jsou tou pravou zárukou, že si na všech jejich výrobcích vždy pochutnáte.  

 

DANIELA VIDUMSKÁ z Bylan

Tato skromná dáma s velkým srdcem  je poctivou pekařkou, možná podobná těm, které zažily  naše babičky. Jsme moc rádi, že jsme ji, i když čistě náhodou, objevili.
"Obyčejný" chléb je v jejím podání opravdu neobyčejný. Někteří zákazníci tvrdí, že si její chleby zamilovali, přestože před tím chléb nejedli.

 

PASTA CULINARIA - JAN ŘEPA

V roce 2011, kdy Janu Řepovi a jeho kolegům, majitelům značky Pasta Culinaria, nabídla kamarádka starší stroj na výrobu těstovin. Nabídku přijali, aniž by tušili, co s ním. Nejdříve zkoušeli vyrobit těstoviny ze surovin dostupných v České Republice, ale výsledek nebyl uspokojivý. Zajeli tedy za hranice, do Itálie, jezdili, sháněli a vyptávali se ... až dorazili do oblasti Perugie k mlýnu Molitoria Umbra s dlouholetou tradicí v pěstování a zpracování tvrdozrnné pšenice. Majitelka mlýna je ohromila. Nabídla jim, že semolinovou mouku, kterou potřebují, nechá na zakázku umlít a na zpáteční cestu je vybavila důležitými radami. Tak začal šéfkuchař a jeho tým experimentovat s výrobou těstovin. Jako v každé výrobě, i pan Řepa vyvíjel produkty stylem pokus - omyl, než se dostavily první, relativně dobré výsledky. Věděli jak těstoviny vyrobit, co je k tomu potřeba, jak dlouho mají těstoviny sušit, ovšem netušili, jakým způsobem těstoviny ochutit tak, aby byly zcela jedinečné a výrazné. Vsadili tedy na použití kvalitních čerstvých surovin od místních dodavatelů a farmářů v té nejvyšší kvalitě. Představy o kvalitní pastě se začaly plnit. Dnes vyrábí těstoviny v mnoha příchutích, několika druzích mouky a produktových řadách. Neustále doplňují a rozšiřují nabídku o nové produkty. Věří, že vše, co dělají, dělají na 100% a také s láskou.

 

JOSEF VANICKÝ

Pan Vanický s manželkou Petrou vytváří skutečné, poctivé  delikatesy jako domácí džemy, marmelády, pečené čaje a ovoce do jogurtů, sirupy, sterilovanou zeleninu, masové konzervy aj.  V 11. ročníku soutěže o nejlepší Regionální potravinu získal ocenění jejich pikantní okurkový salát, ale výborné jsou všechny jejich produkty.

 

PASTASTORY 

Paní Klára Mottlová vyrábí čerstvé těstoviny  z italské semolinové mouky a pasterovaných vajec. Díky kvalitním surovinám a převážně ruční výrobě, nemusí používat konzervanty ani barviva.

 

MARCO PŘEROV

firma nabízí kvalitní sušená rajčata jak pro jeho další distribuci, tak i pro jejich další zpracování, ať už pro nakládání, do pokrmů, salátů atd. Vždy v té nejvyšší kvalitě a chuti. Rajčata nakládají v jejich manufaktuře pouze z vysoce kvalitních italských sušených rajčat použitím kvalitních olejů, přírodních bylinek a českého česneku. Vše bez konzervantů a barviv.

 

BOHEMIA OLEJ

Jak už samotný název napovídá, je česká firma vyrábějící oleje. České za studena lisované oleje v RAW kvalitě, díky kterým chtějí obohatit širokou škálu pokrmů a dobrot nejen novými chutěmi, ale také přidanou výživovou hodnotou, které tyto oleje přinášejí. 

Vše to začalo společným - rodinným zájmem o poctivý produkt, kde se u prvopočátku společnosti prolnuly téměř 3 generace mužů - Saši, Romana a Vojty, jež spojovalo nadšení pro něco neobyčejného.  

Nejstarší, Saša, přišel v roce 2012 s myšlenkou lisovat české přírodní oleje z tuzemských surovin. Využít tak lokálního bohatství a nabídnout širší spektrum olejů kromě již zajetých olivových či řepkových. Nápad oleje přímo vyrábět vycházel z potřeby vlastní kontroly jak nad výběrem semínek a oříšků, ze kterých oleje vznikají, tak i na samotném výrobním postupu. Nejdůležitější je výběr prvojakostních surovin, které k výrobě svých bio olejů používají. Ty jsou nezbytné k dosažení co nejlepší chuti. Stejně tak správný výrobní postup k zachování co největšího množství vitaminů a pro organismus prospěšných látek, které příroda v této živoucí podobě nabízí. RAW nebo BIO nefiltrované oleje, všechny připravené s láskou a péčí. 

 

NUTSPREAD

Ořechová másla pro Vás vyrábí už od roku 2014 – své práci na sto procent rozumí a v tom dělají jsou skutečně profíci. Firmu Oříškové krémy Nutspread založila Táňa Lišková jako rodinný podnik (více v příběhu ZDE) a vše zde bylo vybudováno s láskou, pomalu, krok po kroku.  I dnes, v roce 2021, stále fungují jako čistě rodinný podnik. Mohou se pochlubit prestižní certifikát Heureky Ověřeno zákazníky.

 

ČOKOLÁDOVNA JANEK

Českou, poctivou a domácí čokoládovna. To znamená, že si vše vše tvoří sami. Vybírají si ty nejkvalitnější suroviny a na jejich úžasné čokoládě je to znát.

V malém týmu toho zvládají opravdu hodně. Od těch nejdrobnějších pralinek po hromady firemních čokolád na zakázku. Hořké, mléčné, s ovocem i solí. Různé, ale  vlastně pořád stejné. Nerozlišují co, s čím a pro koho. Dělají jediné. Dělají totiž čokoládu bez výmluv.

 

SIRUPY "U DVOU KOZ"

Jedinečné sirupy vyrábí paní Dáša z Luštěnic. Všechny sirupy jsou vyráběny z čistě přírodních, čerstvých produktů a jsou slazeny řepným cukrem (ne fruktózou), který zároveň v použitém množství nahrazuje jakokoliv jiné konzervanty.  Její nabídka sirupů je skutečně široká. Přesvědčte se sami.

 

MOŠTY OD PANA HUBÁČKA

V Dřínově u Slaného pro Vás v sadařství pana Jiřího Hubáčka vyrábí výhradně přírodní produkty. Rodinné ovocnářství pana Hubáčka se nachází v centru ovocnářské a vinařské oblasti, které bylo založeno v roce 1994 na okraji města Slaný v okolí Slánské hory. V této oblasti je ovoce pěstováno od 2. poloviny 20. století. Mošty neobsahjí žádné chemické přísady, dochucovadla a konzervanty. Základní surovinou pro výrobu všech  produktů je ovoce z vlastní produkce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 dvůr_maso