Švestková povidla
Na rozdíl od kupovaných je to samá švestka, trochu cukru, navíc špetka skořice a drceného hřebíčku, které jim dodávají "šmrnc". Jsou pečená v troubě, po vychladnutí zhoustnou tak, že není třeba ani přidávat pektin.
Povidla jsou vyrobena ručně a dle starých receptur z ovoce ze zahrad paní Lucie. Neobsahují žádné konzervanty, barviva, emulgátory, jablka od silnic ani nic tomu podobného. Největší podíl v povidlech tvoří ovoce, cukru dle chuti, případně trochu koření, bylinek a přírodní pektin, je-li potřeba.
Skleničky či lahvičky jsou opatřeny šátečkem a stužkou či lýkem. Vhodné i jako dárek.
K výrobě 100g povidel bylo použito 180g švestek. Složení švestky, cukr, ocet.
Balení: sklenice, 310g